Transport

Utfordringer med veisalt?

Med Lanofilm kan du forebygge!

 

LASTEBIL

Veisalt utsetter lastebiler og transportutstyr for korrosjon på ramme, bolter, bevegelige deler og el-anlegg. Resultatet er store reparasjonskostnader og verditap. Lanolin er et ekstremt slitesterkt fett som også penetrerer enormt og er vannavstøtende. Egenskapene gir svært god rustbeskyttelse.

Før vintersesongen er det smart å sprøyte på et tynt lag med Lanofilm H20 eller CP30 (litt tykkere olje). Lanolin-olje vil da ligge og beskytte mot rustangrep på stålet, oljen vil også penetrere og trekke inn i skruer bolter og bevegelige deler og forhindre fastrusting. El-kontakter vil også bli beskyttet av lanolin-oljen ved at oljen trekker inn i kontakter med fett som hindrer eiring og kontaktbrudd. Lanolin-olje er vannavstøtende og leder ikke strøm.

Tynn lanolin olje-kan spyles vekk ved vårrengjøringen. Ønsker man mer langvarig beskyttelse som kan stå over flere år, sprøyter man Lanofilm CP70. Den er tykkere og penetrerer ikke så godt, men tåler mer slitasje. 

HAR RUSTEN ALLEREDE BEGYNT?

Lanolin-olje kan sprøytes direkte utenpå rust for å bremse og stoppe rust. Lanolin-oljen metter porene i rusten med fett og hindrer saltvann i å trenge inn.

På rust oppnås best resultat ved å sprøyte tynn lanolinolje Lanofilm H20 først. Den virker som en rustløser og trekker fettet svært godt inn i rusten, men bør oversprøytes med den tykkere lanolin-oljen Lanofilm CP70. Den vil ligge fast og beskytte med lanolin-fett over tid.

Bjørn kjent fra Vinterveiens Helter bruker Lanofilm på det meste: