Bil og transport

 

Hvert år påfører veisalt store rustangrep på personbiler, lastebiler, hengere osv. Dette medfører store verditap og kostbare reparasjoner. Lanofilm sine lanolinprodukter er det beste alternativet for å stoppe og forhindre rust. Dette kommer av at produktene effektivt stopper og forhindrer rust med langvarig effekt. Våre produkter er rimelige, miljøvenlige og enkle å påføre. Du kan lese mer om hvorfor stadig flere stoler på våre produkter nedenfor. 

 

Stoppe og forebygge rust

Våre lanolinprodukter har en eksepsjonell evne til å stoppe og forhindre rust. Dette fungerer ved at fettet danner et vannavstøtende lag utenpå metallet. Dette stenger ute vann, salt og skitt, og stopper derfor videre rusting. Når lanolinen blir utsatt for varme blir den mer tyntflytende, og trekker inn i rust og sprekker. Slik gir Lanolinen beskyttelse dypt inn i metallet, og kan derfor påføres utenpå eksisterende rust. Vi anbefaler likevel å vaske før påføring av lanolin for å fjerne skitt og salt. Du kan lese mer om hvordan du kan understellsbehandle eget kjøretøy her

 

For å stoppe rust anbefaler vi en tynn olje som Lanofilm CP30 eller H20. Dersom du ønsker mer langvarig beskyttelse anbefaler vi en tykkere olje som Lanofilm CP70 black. Oljen kan enkelt spyles bort med varmt vann dersom du skal skru på kjøretøyet. 

 

Enkelt, rimelig og slitesterkt

Våre produkter er utviklet for å være både slitesterke og enkle å påføre. For eksempel kan man kjøpe Lanofilm understellsmasse (spray), som er svært enkel å påføre. Dersom man vil ha en tykkere masse med bedre slitestyrke er Lanofilm CP70 black på trykkluftsprøyte et godt alternativ. Se gjerne våre pakketilbud for å finne alt du trenger for å stoppe rusten på ditt eget kjøretøy. Dersom du ikke ønsker å utføre understellsbehandlingen selv, kan våre sprøyteverksteder hjelpe deg med å forlenge ditt kjøretøys levetid. 

 

Smøring

Lanofilm multimax (sprayboks) er meget fettrik, og gir derfor en unik smøreeffekt som varer lenge. Vår multimax og quick penetrator er også godt egnet til å løse opp og smøre fastrustede bevegelige deler, for eksempel: 

  • jekkeskraller
  • kinnegripper
  • hengsler
  • hjulbolter
  • stag

Multimax er også velegnet for å smøre wire, plast- og stålskinner. Multimax er også glimrende til bruk under dekkomlegging.

 

Kontakter og elektrisk

Våre produkter leder ikke strøm, og produkter som multimax er derfor perfekt for bruk på elektriske anlegg. Lanolinen forhindrer iring, og forlenger levetiden til kontakter. 

 

Miljøvenlig

Våre lanolinprodukter er laget av naturlig sauefett. De er derfor ikke farlige for mennesker, flora eller fauna. 

 

Konservering av kjettinger

For å forhindre rust bør kjettinger påføres Lanofilm Multimax eller CP30 før de legges bort etter vintersesongen. Dette forhindrer at de ruster fast. Fettlaget binder også ruststøvet, og forhindrer at alle klærne dine blir fulle av rust neste gang du skal bruke kjettinger.