Entrepenør, bygg og anlegg

 

Lanofilm er en effektiv og miljøvennlig løsning for mange bruksområder, og kan spare deg for store kostnader. Lanolin fra saueull har vist seg å ha overlegne egenskaper som ruststoppende og rustforebyggende middel. Lanolin har også svært god smøreevne, og virker vannavstøtende. 

 

Rustbeskyttelse

Lanolin er svært fettrik og klebrig, noe som gjør den robust og slitesterk mot regn og vind. På kalde dager tykner den og gir sterk beskyttelse. På varme dager blir lanolinen myk og tynn, og starter å penetrere. Dette er en unik egenskap for å forhindre rust. Den tynne lanolinen trekker dypt inn og metter rusten. Rust er avhengig av forvitring av jernmalm, noe som skjer når rusten ligger varmt og tørt. Når rusten blir mettet med klebrig fett slutter forvitringen, og det kan ikke ruste videre. I tillegg stenger lanolinen vann og veisalt ute fra metallet. 

 

Preservere og forebygge

Etter bruk av utstyr som eksempelvis snøfres, hjullaster, salt-tank og hengere er ofte noe lakk og gammel rust slipt bort. Da blir stålet blankt og ubeskyttet,  og rust vil utvikle seg raskt. Ved neste gangs bruk slites rusten bort og stålet blir atter blankt. Etter noen år vil en tykkelsen på stålet bli betydelig redusert av denne gjentatte slipingen. Dette kan du forebygge med Lanofilm!
Lanofilm H20 er en tynn lanolinolje som lett kan sprøytes på med en av våre pumpekanner med flat dyse (se Gloria 100 eller Gloria 450). Det tynne fettlaget vil verne mot rust. Dersom utstyret skal lagres over lengre tid eller stå værutsatt, anbefales tykkere lanolin som Lanofilm Cp70 (CP70 er en tykk olje som må påføres med trykkluft). En mellomting mellom CP70 og H20 er CP30. Denne har mellomtykke oljen kan både stoppe rust og konservere utstyr (og kan påføres med pumpekanne). 
 
Containere
Det er ikke uvanlig av containerinnhold fryser eller ruster fast i containeren. Dette kan forhindres ved å påføre lanofilm (for eksempel CP30 eller H20 (?)). Lanolinen forhindrer at innhold ruster fast, og stopper samtidig eventuelt rust. Ved å bruke Lanofilm kan du altså både forlenge levetiden til dine containere, og forhindre at innhold setter seg fast. 
 

Forebygge rust

Lanofilm tilbyr også den forebyggende rustbeskytteren Lanofilm top coating. Dette er en transparent og klebefri film som sprøytes utenpå kraner, maskiner, lastebiler, traktorer og utstyr som ikke har rustet (sprøytes på lakk eller rent metall). Top coating forsegler lakk / metall og hindrer inntrenging av vann og veisalt. Dette forebygger korrosjon. Top coating tåler normal spyling med høytrykksvasker, men kan spyler bort ved å bruke Lanofilm avfetting. 
 
Irr / korrosjon på elektriske anlegg
Lanolinfett er vannavstøtende, og gir et beskyttende lag utenpå strømførende metallkontakter. Dette forhindrer iring og korrosjon. Dersom du forebygger irr/korrosjon ved å sette kontakter på maskiner, tilhengere, traktorer, lastebiler osv, kan du unngå mange store og kostbare reparasjoner. 
 
Wirer / glidere
Lanolinfett er meget glatt og smørende. Dette gjør at våre produkter egner seg godt til å smøre wirer og glidere. Den smørende evnen til lanolin gjør at wirene legger seg fint ved siden av hverandre uten unødvendig frikson som kan skade kordellene. Tynn lanolinolje gir best penetrasjon inn i wiren, mens tykkere olje vil gi bedre glideevne. Vår universalgrease på spray eller boks (påføres med pensel) er et velegnet produkt for wirer. Lanofilm CP30 og Pro30 er produkter med god smøreevne som kan påføres med en pumpekanne (på kalde dager kan forhåndsoppvarming av CP30 være nødvendig før påføring). 
Etter bruk av wirer i sjø og saltvann, er det sterkt anbefalt å behandle disse med Lanolin for å unngå korrosjon. Det er da viktig å nå helt inn til kjernen av wiren. Dette kan best oppnås ved å fylle et stort fat med tynn olje, for eksempel Lanofilm H20. Hele wiren bør dyppes i fatet, så oljen får mulighet til å trekke dypt inn langs hele wirens lengde. 
 
Betong
Vi ønsker å teste ut lanolinfett mot forvitring av betong. Ved å tilsette lanolinfett på betong, skaper vi et vern mot vann. Dette hindrer betong fra å forvitre. Vi tror også at lanolinfett kan være ideelt for å unngå at tagging fester seg på betong, ved at eventuell tagging lett kan vaskes bort i ettertid. Ta kontakt dersom du er interessert i å være med å teste dette ut!
 
Det norske flagget
Vårt produkt er stolt bærer av det norske flagget. Dette betyr at produktet er produsert i Norge, nærmere bestemt på Voss. Vi strever etter å produsere miljøvennlige kvalitetsprodukt som skal være enkle å bruke. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller behov for tilpassing av produktene til ditt behov, så løser vi det sammen! 
 
Få jobben utført hos oss!
Våre sprøyteverksteder utfører gjerne jobben for deg, enten du vil påføre lanolin for å stoppe rust, eller top-coating for å forhindre rusten. Ta gjerne kontakt i dag for tilbud!