Bruksområder

Her kan du lese spesifikt om bruksområder:

- Bil og transport

- Landbruk

- Hjemmet

- Campingbil og campingvogn

- Entrepenør, bygg og anlegg

- Industri, skipsfart og offshore

 

Mer generelt om bruksområder:

Stopper rust

Våre lanolinprodukter har en eksepsjonell evne til å stoppe rust. På varme dager trenger lanolinen inn i rust og sprekker, og forhindrer videre forvitring. Lanolinproduktene våre kan derfor effektivt påføres utenpå rust, og stenger ute salt og vann.

  

Smører

Våre lanolinprodukter har en god og ekstremt langvarig smøreevne. Vi anbefaler spesielt Lanofilm Multimax (sprayboks) og Lanofilm CP30 som smøremiddel. Begge disse produktene stopper i tillegg rust. Kombinasjonen av rust-stoppende effekt og smøreevne gjør produktene våre ideelle for å smøre bevegelige deler som har rustet fast. 

 

Forhindrer rust

På nye og ikke-rustede gjenstander som bil-understell, traktorer, kraner osv. anbefaler vi Lanofilm Top Coating. Produktet danner en sterk og klebefri film som forhindrer rust. Filmen tåler vask med høytrykkspyler.

 

Konserverer

Sesongbasert utstyr som kjettinger, forhøstere, båtutstyr og gjødselsvogner kan ofte ruste når det ikke blir brukt. Våre lanolinprodukter konserverer utstyret enkelt og effektivt ved å både smøre og stoppe/forhindre rust. For konservering anbefaler vi spesielt Lanofilm CP30 eller Lanofilm H20. Også industrielt utstyr som containere bør konserveres med våre produkter. Dette kan blant annet forhindre at containerinnhold fryser eller ruster fast.

 

Leder ikke strøm

Alle våre lanolinprodukter kan benyttes på el-anlegg. Lanofilm Multimax er spesielt praktisk for bruk på el-anlegg. Lanofilm Multimax (sprayboks) stopper iring og korrosjon, og leder ikke strøm.

 

Miljøvennlig 

Våre lanolinprodukter er laget av naturlig fett fra sau. Lanolin blir blant annet brukt i hudkrem, og er ikke skadelig for mennesker, dyr eller flora. Lanolinprodukter er derfor det beste alternativet for konservering av utstyr innenfor både landbruk, industri og skipsfart.