Industri, skipsfart og offshore

 

Lanofilm sine miljøvenlige lanolinprodukt er svært effektive for rustbeskyttelse, preservering og smøremiddel. 

 

Rustbeskyttelse

Våre lanolinprodukter trenger inn i rust og stenger ute vann. Dette kan både stoppe og forebygge rust. Å benytte Lanofilm for å forebygge og stoppe rust er svært kostnadseffektivt. De forskjellige oljene våre har ulike egenskaper, som gjør at de også har ulike bruksområder. Vi kan grovt dele våre produkter inn i 3 kategorier:

  • Tynne oljer (Pro30, CP30 og H20)
  • Tykke oljer (CP70 / CP70 black)
  • Svært tykke oljer (Hardwax)

 

Tynne oljer

De tynne oljene egner seg best for å stoppe rust og preservere utstyr som er lite eksponert for vær/vind/slitasje eller for å preservere utstyr som er noe eksponert for vær/vind/slitasje over kortere tidsrom.

 

Tykke oljer

Vår tykke olje egner seg godt for å stoppe og forhindre rust når det er større krav til slitestyrke og varighet. For eksempel egner CP70 black seg godt for påføring på understell av kjøretøy. Må påføres med trykkluftsprøyte og oppvarmes før påføring. 

 

Svært tykke oljer

Vår svært tykke olje kalles Lanofilm Hardwax. Dette produktet passer for behandling av konstruksjoner som skal eksponeres for ekstremt hardt miljø. Hardwax er godt egnet for å beskytte konstruksjoner som eksponeres for mye sjø og hav. Må påføres med trykkluftsprøyte og oppvarmes før påføring.

 

Perservering

Lanolinfettet danner et slitesterkt fettlag som gir en god beskyttelse for ubehandlet metall med og uten rust. Ettersom våre lanolinprodukter stopper rust, er de utmerkede for å preservere metaller som allerede har begynt å ruste. For å få best mulig resultat og minimere svekkelsen av metallet, er det lurt å påføre lanolin så tidlig som mulig på rustede områder. Ved eksponering for varme (som på varme dager) vil lanolinen bli tynnere og penetrere dypere inn i metallet. Dette gir en dyp beskyttelse mot rust. Det er viktig å fylle på med lanolinolje på de rustede områdene for å forhindre at det går tomt for olje. Hvor ofte man må fylle på med olje på konstruksjoner og utstyr som er preservert med lanolin, avhenger av hvor tykk olje man har benyttet, samt grad av eksponering for slitasje og varme

 

For preservering av rustet utstyr anbefaler vi tynne oljer som Lanofilm H20 (tynnest) eller CP30 / Pro30 (noe tykkere). Disse oljene egner seg godt til å stoppe og forebygge rust. 

 

Smøremiddel

Lanolin utgjør et fantastisk smøremiddel. Lanolin er et rikt fett som gir en langvarig og god smøreeffekt. Fettet er også penetrerende, og trekker inn for å smøre skruer, bolter og bevegelige deler. Lanolinfettet er også vannavstøtende og bestandig mot saltvann. 

 

For smøring anbefaler vi: Lanofilm multimax (sprayboks). Multimax er en mellomtykk olje med meget langvarig og god smøreevne. Lanofilm grease universal er en tykk lanolinollje med ekstremt gode glide- og smøreevner. Grease universal påføres med pensel eller dypping. Som rustløser er Lanofilm jamaica oil ettertraktet. Denne har ekstreme penetreringsevner, og løser fastrustede gjenstander. Gir også et tynt smørende lag. 

 

Smøring av wirer

Våre lanolinoljer er er også godt egnet for å smøre wirer. Wire-cordene blir beskyttet av fettet, som også hindrer at vann trenger seg inn. Våre produkter skiller seg fra de fleste andre wireoljer med at lanolinfettet begynner å penetrere ved eksponering for varme. På kalde dager oppstår en motsatt effekt, ved at lanolinfettet blir stivere og danner en sterk barriære mot vær, vind og vann. 

 

Lanofilm universalgrease har en ekstremt god glideevne, og er samtidig vannavstøtende. Kan påføres med pensel på både wire og glidere. For å påføre tynnere lanolinoljer (for eksempel Pro30) kan man benytte dyppekar eller trykkluftsprøyte. Universalgrease kan også kjøpes på sprayboks. 

 

 

Irr og korrosjon på elektriske anlegg

Lanolinfett stopper irr og korrosjon på elektriske komponenter. For bruk på elektriske anlegg anbefaler vi Lanofilm multimax og lanofilm universalgrease. 

 

Miljøvenlig

Våre lanolinprodukter er laget i Norge av fett fra saueull. Sauefett er ikke farlig for mennesker, dyr eller planter. Eventuelle utslipp av lanolin til naturen er derfor ikke farlig (lanolin kan trygt spises og brytes ned av fisk, dyr og bakterier). 

 

Som stolt norsk produsent hjelper vi gjerne til med å løse deres utfordringer med rust og korrosjon. Ta gjerne kontakt for å høre hvordan våre produkter kan tilpasses deres behov!