Sprayboks, trykkluft eller pumpekanne?

 

Denne veiledningen gir deg tips for sprøyting av våre produkter, så du får en mest mulig problemfri sprøyting!

 

Hvilket sprøyteutstyr skal jeg velge? 

Våre lanolinprodukter kan påføres ved hjelp av spraybokser, trykk-kanner / pumpekanner og ved hjelp av trykkluft. Hvilket utstyr som passer deg, avhenger av dine behov og formål med sprøytingen. Her vil vi si noe kort om når de ulike metodene passer best. Lenger nede på siden kan du lese mer spesifikt om de ulike metodene for påføring. 

 

Trykkluftsprøyter

Påføring med trykkluft er enkelt, veldig effektivt, og gir et godt resultat. Dersom du allerede har trykkluftkompressor, kan dette også være det rimeligste alternativet. Ettersom lanolinoljene som påføres med trykkluft gjerne er noe tykkere enn oljene som påføres med spraybokser, gir dette bedre slitestyrke og varighet. Vi tilbyr tre ulike trykkluftsprøyter: 

 

Enkel sprøyte

Den trykkluftsprøyten for påføring av Lanofilm som er lettest å bruke, er vår enkle trykkpistol. Denne kobles direkte på en 1-liters "suttskanne". Sprøyten kan sprøyte selv tykkere oljer med lite eller ingen oppvarming. 

 

Proff sprøyte

Vi selger også proff-sprøyten Lemmer RP-460HD. Denne har et stort utvalg av sonder, som gjør det enkelt å komme til i alle hulrom. Sprøyten gir et meget godt resultat, men krever mer oppvarming av olje. Det er også en fordel å unngå kald luft fra kompressor (se under overskriften "trykkluftkompressor"). Det følger med mye ekstrautstyr når du kjøper sprøyten, blant annet et stort utvalg av tynne sonder - og en veinkelsonde med stor dyse. Disse sondene lar deg komme til i alle hulrom og krinkelkroker. 

 

Fatpumpe

Dette er proft utstyr som kobles på 20 til 200-liters oljefat, samt IBC-tanker. Fatpumpen leveres med slangepakke og sprøytepistol. Det følger også med et langt spyd, og du har muligheten til å koble til diverse sondeutstyr. 

 

Feilkilder ved påføring med trykkluft

Ved feil bruk kan det være vanskelig å få Lanolinen ut av sprøyta. Vi skal se på noen av de vanligste feilkildene. 

 

Trykkluftkompressor
Vi starter med å tappe eventuell kondens av kopressor. Under sprøyting anbefalest det att komressoren står i et noe lunde temperert rom. Dersom komressoren suger inn kald luft, sendes den sende den kalde luften ned i sprøytekoppen. Luften kjøler ned lanolinen og kan føre til att den tykner og tetter sprøytespiss / stigerør / hulromsslanger

 

Oppvarming

De tykkere oljene våre bør varmes før påføring. Dette gjelder normalt CP70 black og Hardwax, men også CP30 / Pro30 ved temperaturer under 10 grader Celsius. Oljene kan varmes på flere måter: 

- Senk beholderen (men ikke tuten) ned i varmt vann.

 

- 1-liters bokser av metall kan varmes direkte på kokeplate. For eksempel denne kokeplaten. Flasken og kokeplaten bør ikke forlates under oppvarming, og vi anbefaler å gjøre dette utendørs. Dette er for mange den enkleste metoden for oppvarming

- Varmeskap

- Varmebelte for fat

- Varmekappe for IBC-tanker

 

Trykk-kanner / pumpekanner

Lanofilm H20, CP30 og Pro 30 kan påføres med trykk-kanne. Våre trykk-kanner har oljefaste pakninger, er slitesterke, og er velegnet for å brukes til å påføre lanolin. Trykk-kanner / pumpekanner kan brukes hvor som helst og når som helst. For bønder, lastebilsjåfører, entrepenører og altmuligmenn er det veldig praktisk å ha en kanne med H20 lett tilgjengelig. Denne kan brukes for å sprøyte på gjødselutstyr, kjettinger, forhøstere, slåmaskiner, containere, snøfreser, snøskuffer, tilhengerbunner og mye mer. Dette vil stoppe rust, forlenge utstyrets levetid, forhindre fastfrysing (som i containere) og forhindre at snøen kladder (som på snøfreser og snøskuffer). Det er også mulig å påføre våre tykkere oljer med trykk-kanner (som CP70 black). Da kreves oppvarming på forhånd, og rensing av kanna etter påføring. Vi tilbyr tre ulike trykk-kanner: 

 

Gloria 100

Dette er en mindre sprøyte med 3kg trykk. Sprøyten har 1-liters kopp og oljebestandige pakninger. Ideell for å sprøyte Lanofilm H20. Kan også brukes for å påføre Lanofilm CP30 og Pro30, men disse oljene kan kreve oppvarming på kalde dager (<10°C) - i kombinasjon med denne sprøyten. Sprøyten er liten, lett og ta med seg, og kan eksempelvis være lett tilgjengelig i bil, lastebil, traktor, garasje eller båt. 

 

Gloria 405T

Dette er en proff trykk-kanne med 6 kg trykk. Leveres med oljebestandige pakninger. Ideell for å påføre både Lanofilm H20 og Lanofilm CP30 / Pro30. Pro30 og CP30 kan kreve oppvarming på veldig kalde dager, men dette behøves normalt ikke ved temperaturer over 10°C. Kannen har en stor tank på 5L. 

 

Mc Lube

Dette er vår mest avanserte trykk-kanne. Tanken kan generere et trykk på inntil 10 kg. Sprøyten har oljebestandige pakninger, og en fleksibel slange som kan sprøyte både Lanofilm H20, CP30 og Pro30 uten oppvarming. Denne sprøyten er velegnet for påføring av store mengder Lanofilm. 

 

Lanolinoljer som kan påføres med pumpekanner / trykk-kanner

Lanofilm H20
Kan påføres med 1liter med 3kg arbeides trykk. Oppvarming normalt ikke påkrevet for temp over +10 grader Celsius.

 

Lanofilm CP30/ Pro 30
Kan påførest med 5/10 liters kanne med 6kg arbeids trykk. Oppvarming er normalt ikke påkrevd over +10 grader Celsius. 

 

Spraybokser
Spraybokser er den desidert enkleste metoden for å påføre Lanolin. Du trenger svært lite ekstrautstyr - og er helt uavhengig av både kompressor, strøm, slanger og trykkluft. Det er svært få feilkilder ved påføring med sprayboks, men på veldig kalde dager kan det være nødvendig å oppbevare sprayboksene i romtemperatur en viss tid før påføring. Utsett aldri sprayboksene for høy varme. Her finner du våre spraybokser

 

NB
Unngå å spraye lanolin på bildeler som blir veldig varme, for eksempel eksosanlegg og katalysator.