Tilkomst

Tilkomst under bilen er enklest med løftebukk. Alternativt kan man plassere to ramper i nedoverbakke og rygge bilen oppå. Gir grei arbeidshøyde. Husk å trekke håndbrekket godt til og bruke ramper som er godkjent for to tonn!

Rengjøring

Rengjøring av understellet utføres enklest med høytrykksspyler, men bilen må da tørke. For å fremskynde tørkingen kan man blåse bort fuktighet med trykkluft. Evt. kan man rengjøre med trykkluft eller en børste (i stedet for høytrykkspyler). Dersom det kun ligger igjen et tynt lag med sand, klarer lanolinen fint å trenge gjennom dette.

Hvor ruster det mest og hva er viktigst å sprøyte?

Rusten er mest aggresiv rundt bakstillingen og under plastskjermer rundt bakhjul. På noen biler er også framaksel-travers utsatt. Dette er de viktigste områdene som må prioriteres. Vær spesielt oppmerksom på rust innvendig i bakhjuls-oppheng og framhjuls-oppheng. 75% av rusten oppstår innvendig og man må en derfor sprøyte mye tynn olje inn i hulrom.

Oppvarming av oljen!

Lanolinoljer bør generelt varmes før påføring med trykkluft. Boksene puttes i en bøtte glovarmt vann i 30 minutter. Alternativt kan man varme oljer i metallbokser direkte på en kokeplate. Når innholdet lett kan skulpes er det lett å sprøyte. Vær forsiktig så det ikke blir altfor varmt ved oppvarming direkte på kokeplate.

Sprøyting!

Start med hulrom (f.eks. bakaksel-travers, kanaler, inni dører og bakluke). Bruk den store hulroms-slangen for trykkluft der du kommer til, og den tynne hulroms-slangen for sprayboksen med Hulromsolje i de minste hullene. Sprøyt alle hulrom godt inn med tynn olje (Lanofilm CP30 / Lanofilm Hulromsolje) husk at mesteparten av rusten oppstår innvendig. Sprøyt til slutt undertellet utvendig med tykk olje. Det viktigste området er rundt bakstillingen. Vurder selv behovet for å sprøyte bilens fremre del.

Unngå dette!

Unngå å sprøyte direkte på eller over eksosanlegg, på gummi-pakniger, -fóringer, katalysator, drivksel-mansjetter etc. Små mengder går bra, men tørk bort om det kommer mye masse bortpå (store mengder kan løse opp gummi). Generelt bør man unngå alt av plast/gummi og alt som blir varmt. Sprøyt ikke på bremseskiver!

Rebehandling!

Vi anbefaler rebehandling etter to år, fordi oljens penetreringsevne vil avta og beskyttelsen svekkes.

God rustbehandling!

Lanofilm

 

PS: Lenger nede på siden kan du kan du se våre pakker for å behandle personbil. Behandlingen utføres enten med trykkluft eller spraybokser (uten trykkluft). Begge pakkene gir god beskyttelse, og om du velger trykkluft eller sprayboks avhenger av egen preferanse. 

Heading

Additional content